Y3 Olive Oil
Year 3 pupils did not want to be left behind and, as part of their Unit of Inquiry 4, “Living Together”, they welcomed a visit from Guido Raspagliesi, father of Eloisa Raspagliesi, who is the producer of the olive oil “Mistol”. During his talk, Guido shared insights about the production process of olive oil and its various stages: cultivating olive trees, extracting and producing the oil, laboratory testing, packaging, and its distribution to the market. He also explained that the oil is produced in the province of San Juan and is mostly exported to Brazil. Often, we don’t stop to think about how products reach our homes, and presentations like this offer a valuable window into the stages of production and the people involved. Thank you, Guido, for the visit!
Los alumnos de Y3 no se querían quedar atrás, y en el marco de su UOI 4 “Viviendo Juntos”, recibieron la visita Guido Raspagliesi, padre de Eloisa Raspagliesi, quien es productor del Aceite de Oliva “Mistol”. Durante su charla, Guido compartió sobre el proceso de producción del aceite y sus diferentes etapas: cultivo del olivo, extracción y elaboración del aceite, los análisis en el laboratorio, el envasado y su distribución al mercado. Asimismo, nos contó que producen el aceite en la provincia de San Juan y que, en su mayoría, lo exportan a Brasil. A veces, no nos detenemos a pensar en cómo llegan los productos a nuestros hogares, y estas presentaciones nos abren una ventana de aprendizajes sobre las etapas de producción, y las personas involucradas en el mismo. ¡Gracias Guido por la visita!